Danas svi dobro znamo kako se pravilno obrađuju masline i pravi kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje. Međutim, učenike naše škole baš je zanimalo kako se to radilo nekada, kako su to radili „naši stari“. I tako smo naišli na barbu Pokija koji i dan danas to radi „po starinski“, kako on kaže. Nas je toliko zainteresirao da smo ga morali zabilježiti kamerom, a Vi ga pogledajte i poslušajte te zaključite koliko se cijeli taj proces obrade i proizvodnje ulja promijenio. Nama se čini da je ovo skroz „niki drugi par postoli“.
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata
„…Misao i molitva izdižu se iznad tišine Dunava. Imenima hrabrih život se nadahnjuje, ljubav nosi nove pobjede, na prvoj Crti bojišta brani se grad krvlju poškropljen. Srce hrvatsko, ognjište sveto, Božji dar! Hrvatska pjesma odasvud odzvanja kao znamen slobode na...



